Geschiedenis

ŠKODA is een van de oudste autofabrikanten ter wereld. In 1895 werd in Mladá Boleslav gestart met de bouw van fietsen, kort daarna volgden motoren en auto's.

Momenteel heeft ŠKODA zeven modellen: Citigo, Fabia, Roomster, Rapid, Octavia, Yeti en Superb.

Sinds 1991 is ŠKODA onderdeel van de Volkswagen Group, één van de meest succesvolle automotive groepen ter wereld. In nauwe samenwerking met de groep bouwt, produceert en ontwikkelt ŠKODA zelfstandig auto’s, alsmede onderdelen, motoren en transmissies.

In 2013 leverde ŠKODA wereldwijd ongeveer 920.800 voertuigen aan klanten.

Er zijn drie fabrieken in Tsjechië waar ŠKODA’s worden geproduceerd, Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabi. Daarnaast produceert ŠKODA in China, Rusland, Slowakije en India voornamelijk via samenwerkingen binnen de Volkswagen Group. In Oekraïne en Kazachstan wordt er via lokale partners gebouwd.

ŠKODA is in 100 landen vertegenwoordigd. Wereldwijd zijn er meer dan 26.400 mensen werkzaam voor ŠKODA.

ŠKODA Geschiedenis

Bekijk alle veranderingen die de auto's van ŠKODA door hebben gemaakt. Lees hoe ŠKODA begonnen is en hoe het bedrijf door de jaren heen gegroeid is. De geschiedenis van ŠKODA in het kort lees je door op de knop hieronder te klikken.

ŠKODA Museum

In Mladá Boleslav staat het ŠKODA Museum. Waar in de oude productiehallen de gehele geschiedenis van ŠKODA tentoongesteld wordt. Wilt u meer weten over wat het ŠKODA Museum te bieden heeft klik dan op de knop hieronder.

ŠKODA Productie

Lees alles over de geschiedenis van de wereldwijde ŠKODA productie sinds 1985. ŠKODA geeft wereldwijd werk aan 25.800 mensen die 932.000 auto‘s hebben geproduceerd in 2013. Meer weten? Klik dan op de knop hieronder.