Bandenservice

De rijprestaties en veiligheid van je ŠKODA zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke ŠKODA(-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. Je ŠKODA-dealer staat klaar met het beste advies!

Bandentips Top 5

  1. Controleer regelmatig de bandenspanning
  2. Meet de profieldiepte. Advies is om bij 2 mm de band te vervangen. Vanaf 1.6 mm wordt de band afgekeurd.
  3. Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts één band is afgesleten.
  4. Check geregeld de banden op beschadigingen.
  5. Controleer regelmatig de reserveband.
Banden zijn letterlijk de basis van het rijgedrag van je auto. Jouw ŠKODA-dealer heeft een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke ŠKODA en voor elke gebruikerswens hebben wij - het hele jaar door - de passende band in huis óf snel besteld.

Vragen of een afspraak maken?


Afspraak voor een bandenwissel? Of wil je aanvullende informatie over, of een reservering van opslagruimte voor je bandensets? De deur staat voor je open. 

Met de auto op vakantie?

​​Ook ŠKODA ondersteunt de landelijke campagne "Kies de beste band" om de veiligheid op de weg te vergroten. Doe de bandenquiz, krijg bij de ŠKODA dealer een gratis bandencheck én maak kans op een slipcursus! Je banden worden gecontroleerd op de volgende punten:

  1. Spanning
  2. Profiel
  3. Schade
Ga naar www.kiesdebesteband.nl/quiz/zomer2017

Zelf je banden opslaan?

Banden met velgen bewaar je het beste hangend of gestapeld, losse banden staand. Sla ze op in een geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van chemische stoffen, oplosmiddelen en hittebronnen.

Verwissel je banden op tijd

Het op tijd verwisselen van banden is van groot belang voor je veiligheid. Half versleten banden hebben op hoge snelheden maar liefst 36% minder contactvlak dan nieuwe banden. Versleten banden hebben op hoge snelheden maar 6% contactvlak. Check dus regelmatig je banden op slijtage en laat tijdig je banden vervangen.

6 redenen om naar de ŠKODA-dealer te gaan

4 jaar reparatiegarantie

Bij ŠKODA krijgt u vanaf nu 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die de officiële ŠKODA-dealer aan de auto heeft verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten èn vakmanschap van onze monteur bestaat niet.

Offerte = factuur

Als we een offerte maken voor onderhoud of reparatie, weet je zeker dat je het bedrag dat je daar ziet, ook terugvindt op de factuur. Bovendien staat een overzicht van reparatie- en onderhoudskosten op www.skoda.nl.

Gratis hulp onderweg bij onderhoud

Bij elke onderhoudsbeurt die je ŠKODA-dealer uitvoert, verleng je automatisch de mobiliteitsgarantie van je ŠKODA in heel Europa. Pech? We sturen je hulptroepen.


Vaste lage onderhoudskosten

De ŠKODA-dealer is dé partner voor onderhoud en reparatie. Hier vind je namelijk tot in de puntjes getrainde technici. Doordat ze elke ŠKODA perfect kennen, komen ze snel tot de kern van een eventueel probleem.

Eén adres: ook voor banden, glas en schade

Net als voor onderhoud, is je eigen ŠKODA-dealer dé partner voor ruitvervanging, ruitreparatie, bandenvervanging én voor schadeherstel. Wel zo makkelijk: alles op één adres, het beste adres.

Volgens jouw wensen

We maken (maat)werk van onderhoud. Op basis van jouw wensen en eisen stellen we een passend én effectief onderhoudsschema vast. Meedenken is ook typisch ŠKODA!


Bandenwissel bij de ŠKODA-dealer