Distributieriem & multiriem

De distributieriem en multiriem zijn belangrijke onderdelen in je ŠKODA. Deze moeten dus goed onderhouden worden. En tijdig worden vervangen door jouw ŠKODA-dealer. Maar waarom zijn de distributie- en multiriem nou zou belangrijk?

Distributieriem

De distributieriem vervangen

Een versleten distributieriem kan leiden tot beschadigingen aan de motor. Het is dus belangrijk om de distributieriem tijdig te vervangen. Dit doe je natuurlijk bij jouw ŠKODA-dealer.

Vervanging bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km

De distributieriem is cruciaal voor de werking van de motor. Als hij verspringt of breekt, kan dat ernstige en vooral dure motorschade tot gevolg hebben. Daarom is vervanging volgens fabrieksvoorschrift uitermate belangrijk. Afhankelijk van het motortype dient dit te gebeuren bij kilometrages tussen 90.000-240.000 km. De distributieriem zelf is relatief goedkoop, maar de vervanging is specialistisch en arbeidsintensief. Om dubbelingen van arbeidskosten te voorkomen, wordt hierbij ook de vervanging van bijbehorende onderdelen als spanrollen aanbevolen.

Multiriem

Belangrijk voor jouw ŠKODA

De multiriem drijft verschillende essentiële systemen van jouw ŠKODA aan. Het is dus belangrijk dat jouw ŠKODA beschikt over een multiriem in topconditie. Voor tijdige en vakkundige vervanging kun je terecht bij jouw ŠKODA-dealer

Vervang de multiriem tijdig

De multiriem of V-snaar zorgt voor aandrijving van de waterpomp, de dynamo, stuurbekrachtiging en aircopomp. Door uitdroging en/of het vertonen van scheurtjes kan hij gaan slippen, piepen of zelfs knappen. Daardoor kunnen essentiële systemen uitvallen. Tijdige vervanging is dus belangrijk. De vervangingsfrequentie is afhankelijk van model en motortype.

Vragen of een afspraak maken?

Jouw dichtstbijzijnde ŠKODA-dealer vertelt je graag meer over de distributie- en multiriem en mocht het nodig zijn kan hij deze direct voor je vervangen.

6 redenen om naar de ŠKODA-dealer te gaan

4 jaar reparatiegarantie

Bij ŠKODA krijgt u vanaf nu 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die de officiële ŠKODA-dealer aan de auto heeft verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten èn vakmanschap van onze monteur bestaat niet.

Offerte = factuur

Bij ŠKODA hanteren we een simpele stelregel. Als we een offerte maken voor onderhoud of reparatie, weet je zeker dat je het bedrag dat je daar ziet, ook terugvindt op de factuur. Bovendien staat een overzicht van reparatie- en onderhoudskosten op www.skoda.nl

Gratis hulp onderweg bij onderhoud

Bij elke onderhoudsbeurt die je ŠKODA-dealer uitvoert, verleng je automatisch de mobiliteitsgarantie van je ŠKODA in heel Europa. Pech? We sturen je hulptroepen. Ze helpen je snel weer op de weg, en indien nodig met een vervangende auto. Zo bespraar je flink op pechhulp!

Vaste lage onderhoudskosten

De ŠKODA-dealer is dé partner voor onderhoud en reparatie. Hier vind je namelijk tot in de puntjes getrainde technici. Doordat ze elke ŠKODA perfect kennen, komen ze snel tot de kern van een eventueel probleem. En deze efficiënte manier van werken wordt nog eens versterkt door het gebruik van officiële fabrieksapparatuur en -richtlijnen. Zo wordt ook zichtbaar of er bijvoorbeeld updates beschikbaar zijn - die voeren we direct uit!

Eén adres: ook voor banden, glas en schade

Wie is de expert als het gaat om de montage van een nieuwe (voor)ruit? Wie weet het beste welke banden bij je ŠKODA passen en zou je je ŠKODA bij schade toevertrouwen aan iemand die jouw auto niet kent? Net als voor onderhoud, is je eigen ŠKODA-dealer dé partner voor ruitvervanging, ruitreparatie, bandenvervanging én voor schadeherstel. Wel zo makkelijk: alles op één adres, het beste adres.

Volgens jouw wensen

We maken (maat)werk van onderhoud. WIl je zo lang mogelijk blijven rijden of kies je voor kortere intervallen? Op basis van jouw wensen en eisen stellen we een passend én effectief onderhoudsschema vast. Meedenken is ook typisch ŠKODA!

Distributie- of multiriem vervangen?