Remmen

Goed werkende remmen zijn heel belangrijk voor een veilige deelname aan het verkeer. Om ervoor te zorgen dat de remmen van jouw ŠKODA goed werken is het belangrijk om deze op tijd te laten controleren en vervangen. Laat dit onderhoud uitvoeren bij de ŠKODA-dealer want alleen dan ben je verzekerd van de beste service,  gebruik van originele ŠKODA-onderdelen, 2 jaar garantie op originele onderdelen en bijbehorende werkzaamheden en remmen in topconditie. 

Onderhoud van de remmen

De remmen

Ontdek in de video hiernaast hoe de remmen van jouw ŠKODA precies werken. En waarom het zo belangrijk is om je remblokken en -schijven op tijd te laten vervangen.

Remblokken vervangen

Remblokken worden door het rempedaal te bedienen tegen de remschijf gedrukt en zorgen er zo voor dat uw ŠKODA snel tot stilstand komt. Ze zijn dus cruciaal voor de veiligheid. Versleten remblokken leiden tot een (sterk) verminderde remwerking en kunnen schade veroorzaken aan de remschijven. Dé factor bij de vervangingsfrequentie is de rijstijl van de bestuurder.

Remschijven vervangen

Remschijven zijn cruciale veiligheidsonderdelen van het remsysteem. Doorrijden met versleten schijven kan gevaarlijk zijn. Vervanging altijd in combinatie met remblokken, de timing hangt af van rijstijl en onderhoud.

Remvloeistof

Veilig de weg op

Om veilig deel te nemen aan het verkeer is het van groot belang dat je remmen goed werken. Eén heel belangrijk onderdeel van goed werkende remmen is de remvloeistof. In de video hiernaast wordt uitgelegd wat de remvloeistof precies doet en waarom deze vervangen dient te worden.

Remvloeistof verversen

De remvloeistof is de verbindende schakel tussen alle componenten van het remsysteem. Deze vloeistof heeft de neiging vocht op te nemen. Dat heeft een negatieve invloed op de remwerking én de levensduur van het remsysteem. Daarom dient de remvloeistof de eerste keer na drie jaar, en later om de twee jaar vervangen te worden.

Service remvloeistof

  • Het systeem wordt leeggehaald
  • Het systeem wordt gevuld met nieuwe vloeistof
  • Het systeem wordt ontlucht
  • Het systeem wordt getest en ingeregeld

Meer weten?

Jouw dichtstbijzijnde ŠKODA-dealer staat altijd klaar om je remblokken en -schijven te controleren, plan via de knop hiernaast direct een afspraak. Ook voor aanvullende informatie kun je terecht bij de ŠKODA-dealer.

6 redenen om naar de ŠKODA-dealer te gaan

Offerte = factuur

Bij ŠKODA hanteren we een simpele stelregel. Als we een offerte maken voor onderhoud of reparatie, weet je zeker dat je het bedrag dat je daar ziet, ook terugvindt op de factuur. Bovendien staat een overzicht van reparatie- en onderhoudskosten op www.skoda.nl

Gratis hulp onderweg bij onderhoud

Bij elke onderhoudsbeurt die je ŠKODA-dealer uitvoert, verleng je automatisch de mobiliteitsgarantie van je ŠKODA in heel Europa. Pech? We sturen je hulptroepen. Ze helpen je snel weer op de weg, en indien nodig met een vervangende auto. Zo bespraar je flink op pechhulp!

Vaste lage onderhoudskosten

De ŠKODA-dealer is dé partner voor onderhoud en reparatie. Hier vind je namelijk tot in de puntjes getrainde technici. Doordat ze elke ŠKODA perfect kennen, komen ze snel tot de kern van een eventueel probleem. En deze efficiënte manier van werken wordt nog eens versterkt door het gebruik van officiële fabrieksapparatuur en -richtlijnen. Zo wordt ook zichtbaar of er bijvoorbeeld updates beschikbaar zijn - die voeren we direct uit!

Eén adres: ook voor banden, glas en schade

Wie is de expert als het gaat om de montage van een nieuwe (voor)ruit? Wie weet het beste welke banden bij je ŠKODA passen en zou je je ŠKODA bij schade toevertrouwen aan iemand die jouw auto niet kent? Net als voor onderhoud, is je eigen ŠKODA-dealer dé partner voor ruitvervanging, ruitreparatie, bandenvervanging én voor schadeherstel. Wel zo makkelijk: alles op één adres, het beste adres.

Volgens jouw wensen

We maken (maat)werk van onderhoud. WIl je zo lang mogelijk blijven rijden of kies je voor kortere intervallen? Op basis van jouw wensen en eisen stellen we een passend én effectief onderhoudsschema vast. Meedenken is ook typisch ŠKODA!

4 jaar reparatiegarantie

Bij ŠKODA krijgt u vanaf nu 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die de officiële ŠKODA-dealer aan de auto heeft verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten èn vakmanschap van onze monteur bestaat niet.

Remblokken of -schijven vervangen?