Updates navigatiesystemen & compatibiliteitslijst

Op deze pagina vind je alles om de infotainmentsystemen van ŠKODA up-to-date te houden. Hieronder staat per systeem aangegeven welke updates beschikbaar zijn. Daarnaast vind je een lijst met mobiele apparaten die compatibel zijn met de verschillende ŠKODA infotainmentsystemen. Hoe je de update uit moet voeren, vind je hier

NIEUWE GENERATIE NAVIGATIESYSTEMEN

Columbus

Naast radio- en navigatiefuncties biedt het Columbus infotainmentsysteem ook de mogelijkheid om voertuiginstellingen te wijzigen. Hiervoor gebruik je de ‘Car’-knop. Bekijk hier waaruit het Columbus infotainmentsysteem bestaat. 

Heel handig in combinatie met het Columbus infotainmentsysteem is de MyDestinations webapplicatie. Hiermee kun je zelf speciale bestemmingen invoeren via vCards of afbeeldingen met GPS-info. Ook maak je hier je persoonlijke lijst van favoriete bestemmingen (POI’s), die je vervolgens invoert in het navigatiesysteem. 

Beschikbare updates voor het Columbus-infotainmentsysteem:  
- Bluetooth® 
- Maps

Amundsen

Met het Amundsen infotainmentsysteem met navigatie kun je met de 'Car'-knop ook voertuiginstellingen wijzigen. Bekijk hier waaruit de Amundsen bestaat.

Heel handig in combinatie met het Amundsen infotainmentsysteem is de MyDestinations webapplicatie. Hiermee kun je zelf speciale bestemmingen invoeren via vCards en afbeelding met GPS-info, maar ook je persoonlijke lijst van favoriete bestemmingen (POI’s).

Beschikbare updates voor het Amundsen-infotainmentsysteem: 
- Bluetooth® 
- Maps
- Radiozender logos;

Bolero

De nieuwe generatie van het Bolero infotainmentsysteem biedt nu nog meer bedieningsgemak. Je kunt afbeeldingen bekijken vanaf een SD-card of USB en de logo’s van opgeslagen radiozenders worden automatisch weergegeven. Bekijk hier de belangrijkste kenmerken.

Beschikbare updates voor het Bolero-infotainmentsysteem: 

- Bluetooth® 
- Radiozender logos; 
- MirrorLink® Swing

De nieuwste Swing infotainment-radio blinkt uit in gebruiksgemak. Je kunt eenvoudig alle radio- telefoon én autofuncties bedienen. Swing maakt gebruik van een 5-inch kleurentouchscreen en is geschikt voor AM/FM en DAB-frequenties. Ook handig : USB met Apple-connectiviteit, SD card-opening en Bluetooth®

Beschikbare updates voor het Swing-infotainmentsysteem: 

- Bluetooth® 
Lees hier wanneer je zelf online kunt updaten:


De mogelijkheid om zelf online een update uit te voeren geldt alleen voor de nieuwe generatie ŠKODA Navigatiesystemen. Lees hieronder welke navigatiesystemen onder de nieuwe generatie en welke onder de oude generatie vallen.*. Valt jou navigatiesysteem niet onder de nieuwe generatie, of laat je de update liever uitvoeren door een dealer, dan kun je hier terecht voor een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde ŠKODA dealer. 
Wanneer er voor jouw ŠKODA een online update van het infotainment systeem beschikbaar is kun je deze updaten via de internationale website van ŠKODA-auto. Alvorens de update uit te voeren raden we je aan om het chassisnummer van de auto bij de hand te houden. Op onderstaande animatie kun je zien waar het chassisnummer van jouw ŠKODA te vinden is.

*Ter informatie: De recente wijzigingen op de autosnelweg A4 zijn helaas nog niet in de recente versie van de navigatie update opgenomen.

* De updates van de infotainmentsystemen gelden alleen voor de volgende modellen: de nieuwe Fabia, de nieuwe Fabia Combi, Yeti vanaf mei 2014, Octavia III, Octavia Combi III, de nieuwe Superb (v.a. 25 juni bij de dealer) en de nieuwe Superb Combi (najaar 2015). Nieuwe versies van de kaartdatabase voor overige systemen werken met een SD-kaart, CD-rom of DVD, welke bij de ŠKODA-dealer aangeschaft kunnen worden. De Citigo werkt met Move & Fun, updates hiervoor werken anders. Zie ook: overzicht van modellen voor updates infotainmentsysteem.


Software updates

Je infotainmentsysteem maakt gebruik van
verschillende soorten software. Benieuwd
wat je kunt updaten en waarom wij
updates aanraden?

Compatibiliteit

Bekijk hier de lijst met mobiele apparaten die compatibel zijn met de ŠKODA infotainmentsystemen en - functies.

Veelgestelde vragen

  • Waarom moet ik updates uitvoeren?

    Door je navigatiekaarten en ander software regelmatig te updaten, zorg je voor een perfecte werking. Ook de verbinding met externe apparaten blijft zo optimaal.
  • Waarom moet ik ook andere software updaten?

    Vooral omdat applicaties van je smartphone continu worden ontwikkeld. Door ook je infotainmentsysteem te updaten, blijft de ‘aansluiting’ perfect. Ook leuk: je ziet altijd het meest recente logo van je favoriete radiostation.
  • Waar kan ik de updates vinden?

    De beschikbare updates voor zowel GPS-kaarten als software voor het infotainmentsysteem vind je hier.

Laat je de update liever door een dealer uitvoeren? Maak dan hier een afspraak en kom langs.