Nieuw: Keurmerk Private Lease

Het private leasen van een auto is bezig aan een opmars en wint snel aan populariteit. Maar kijk uit: niet bij alle aanbieders van private lease zijn de voorwaarden even duidelijk. Om wildgroei te voorkomen én de consument beter te beschermen, is het Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. 


“De invoering van dit nieuwe keurmerk is een uitstekende zaak”, vindt Kevin Driesen, werkzaam bij Volkswagen Pon Financial Services. Als een van de eerste leasemaatschappijen ontving Volkswagen Pon Financial Services het keurmerk. “Steeds meer klanten ontdekken de voordelen van deze vorm van leasen. Keerzijde is dat zich ook meer en meer aanbieders aan het front melden die onduidelijke voorwaarden en afspraken hanteren. Het keurmerk helpt klanten bij het maken van een veilige keuze.”

Meer zekerheid
Het keurmerk is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen en de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland en biedt klanten vijf zekerheden:
1. Eerlijke voorwaarden, getoetst door de Consumentenbond. 
2. Compleet product
3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten
4. Veertien dagen bedenktijd
5. Zekerheid bij klachten

Toetsing door BKR
Klanten die privé een auto willen leasen, worden voortaan bovendien getoetst en geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een goede zaak, vindt Driesen. “Dergelijke contracten ga je aan voor een langere periode. Op deze manier bescherm je mensen tegen te hoge financiële lasten.” 

Mobiliteitsbudget
Volgens Driesen sluit private leasen perfect aan bij de huidige tijdsgeest. “Steeds meer bedrijven kiezen voor het invoeren van een mobiliteitsbudget. Medewerkers krijgen een vast bedrag aan reiskosten en mogen zelf bepalen hoe ze dat geld uitgeven. Bij private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Daar komt alleen de brandstof nog bij. En dat is natuurlijk heel interessant voor leaserijders.”

Geïnteresseerd in private lease? Check Skoda.nl